OBAVIJEST O POČETKU ISPORUKE TOPLINSKE ENERGIJE ZA OGRJEVNU SEZONU 2019/2020

Poštovani krajnji kupci toplinske energije,

prema Općim uvjetima za isporuku toplinske energije (Narodne novine br. 35/14) ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, tj. najranije od 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine.

Nakon 15. rujna opskrba toplinskom energijom za grijanje započinje u ogrjevnoj sezoni na temelju odluke distributera toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti, te će iz tog razloga Brod-plin d.o.o. redovito pratiti kretanje vanjskih temperatura zraka, te započeti s opskrbom toplinske energije u slučaju potrebe (link: Državni hidrometeorološki zavod – prognoza od 03.10. – 09.10.2019.).

Ovim putem Vas obavještavamo da će Brod-plin d.o.o. 4. listopada 2019. godine započeti s uključivanjem grijanja za približno 3.200 krajnjih kupaca na svom opskrbnom području. Za uključivanje grijanja u svim zgradama spojenim na toplinske sustave potrebno je dva dana.

U novoj ogrjevnoj sezoni 2019./2020. grijanje će se uključiti stambenim/poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

Pozivamo krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2019./2020. završit će najkasnije do 15. svibnja 2020. godine, ovisno o vremenskim uvjetima.

Napomena :

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji toplovoda u naselju Slavonija I krajnjim kupcima u naselju neće započeti grijanje u navedenom vremenu. Za navedeno naselje krajnji rok za početak isporuke tople vode i grijanja je 14.10.2019. godine. Sukladno trenutnom stanju izvedenih strojarskih radova postoji mogućnost uključenja i prije navedenog datuma o čemu će korisnici biti obavješteni putem oglasnih ploča i sredstava javnog priopćavanja.

Naposljetku, krajnje kupce toplinske energije koji imaju određenih dugovanja za isporučenu toplinsku energiju ovim putem pozivamo da iste što prije podmire.

Za sve dodatne informacije oko početka sezone grijanja možete se obratiti na telefone : 099 / 205 – 7010; 035/405-708 ili na e-mail : info@brod-plin.hr .

S poštovanjem,

Leave Comment