Distributivno područje

Distributivno područje Brod-plina d.o.o.

 • Grad Slavonski Brod (Brodski Varoš, Brodsko Vinogorje, Podvinje, Slavonski Brod)
 • Općina Bebrina (Banovci, Bebrina, Stupnički Kuti)
 • Općina Brodski Stupnik (Brodski Stupnik, Stari Slatinik)
 • Općina Bukovlje (Bukovlje, Vranovci)
 • Općina Gornja Vrba (Gornja Vrba, Donja Vrba)
 • Općina Klakar (Donja Bebrina, Gornja Bebrina, Klakar, Ruščica)
 • Općina Oriovac (Lužani, Kujnik, Malino, Oriovac, Radovanje)
 • Općina Podcrkavlje (Donji Slatnik, Glogovica, Grabarje, Podcrkavlje, Rastušje, Tomica)
 • Općina Sibinj (Bartolovci, Gornji Andrijevci, Gromačnik, Sibinj, Slobodnica, Završje)
 • Općina Vrpolje (Čajkovci, Stari Perkovci, Vrpolje)
 • Općina Velika Kopanica (Beravci, Divoševci, Mala Kopanica, Velika Kopanica)
 • Općina Gundinci (Gundinci)

(arhiva) Plinska mreža općine Podcrkavlje oplinjena

Plinska mreža općine Podcrkavlje u potpunosti je završena i puštena u rad. Pozivamo potencijalne potrošaće slijedećih naselja: Tomica, Rastušje, Grabarje, Podcrkavlje, Glogovica i Donji Slatinik da podnesu molbu za priključenje na pl. mrežu kako bi im na vrijeme bio izveden priključak.

Sve informacije o uvjetima priključenja možete dobiti na Internet stranicama našeg poduzeća ili na telefone: 405-700; 405-710

(arhiva) Potpisan ugovor o koncesiji na 30 godina


Nakon proteka 3 mjeseca od dodijele koncesije potpisan je ugovor o koncesiji distribucije plina na dijelu distribucijskog područja Slavonski Brod. U prostorijama županije potpisali su ga župan Šimo Đurđević i direktor Brod-plina d.o.o. Dalibor Pudić. Radi se o Gradu Slavonskom Brodu i četiri općine s izgrađenom plinskom mrežom te pet s neizgrađenom. Nakon devet godina čekanja i dva poništena natječaja, konačno je odrađen veliki posao za stanovnike i gospodarstvenike Brodsko-posavske županije te se može početi s realizacijom izgradnje plinske mreže.

Ugovor je potpisan za distribuciju plina na 30 godina za sljedeće općine: Gornja Vrba, Klakar, Bukovlje, Sibinj, Podcrkavlje, Vrpolje, Oriovac, Brodski Stupnik, Bebrina i grad Slavonski Brod. Ugovor se odnosi na obavljanje dijelatnosti distribucije plina na postojećem distribucijskom sustavu plinovodu uključujući i razvoj distribucijskog sustava plinovoda. Brod-plin d.o.o. krenuo je u izradu projektne dokumentacije već nakon dodijele koncesije prošle godine pa se trenutno očekuje izdavanje lokacijske dozvole za općinu Sibinj. Za općinu Podcrkavlje očekuje se građevinska dozvola za izgradnju plinske mreže do kraja mjeseca nakon čega će početi izgradnja iste. Za općine Oriovac i Stupnik u trenutno je u tijeku projektiranje idejnog projekta za dobivanje lokacijske dozvole.

(arhiva) Općina Gundinci i Brod-plin d.o.o. potpisali ugovor o kupoprodaji

Dana 28.11.2006. godine u prostorijama tvrtke Brod-plin d.o.o. potpisan je sporazum o kupoprodaji plinske mreže općine Gundinci u ukupnoj dužini od 17.400 metara. Brod-plin d.o.o. je već počeo primati zamolbe za priključenje na plinsku mrežu.

U tijeku su radovi na prespoju novoizgrađene plinske mreže na postojeći distributivni sustav (plinska mreža u Bervcima), izgradnji tehnoloških priključaka potrebnih za oplinjavanje mreže kao i plinskih priključaka budućih korisnika koji su potpisali ugovor.

(arhiva) Odluka o koncesiji za distribuciju plina


Dana 03.10.2006. godine, Županijsko poglavarstvo Brodsko-Posavske županije donijelo je odluku o dodijeli koncesije za distribuciju plina na 30 godina za sljedeće općine : Gornja Vrba, Klakar, Bukovlje, Sibinj, Podcrkavlje, Vrpolje, Oriovac, Brodski Stupnik, Bebrina i grad Slavonski Brod.

Koncesija se daje za obavljanje dijelatnosti distribucije plina na postojećem distribucijskom sustavu plinovodu uključujući i razvoj distribucijskog sustava plinovoda.

Slijedom gore navedenog Brod-plin d.o.o. krenuo je u izradu projektne dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola za gradnju plinske mreže na dosad neplinificiranim općinama. U 2007. godini u planu je izgradnja plinske mreže općine Sibinj koja uključuje naselja : Gromačnik, Bartolovci, Slobodnica, Sibinj, Završje i Gornji Andrijevci.