CIJENA TOPLINSKE ENERGIJE U SAMOSTALNIM I ZATVORENIM TOPLINSKIM SUSTAVIMA OD 01.05.2022. GODINE

Ovim putem obavještavamo krajnje kupce toplinske energije budući da je zbog globalnog porasta cijena energenata došlo do promjene (porasta) cijene energenta (prirodni plin) za proizvodnju toplinske energije, a i uslijed početka pružanja zajamčene opskrbe plinom krajnjim kupcima priključenim na distributivni sustav opskrbljivača Brod-plin d.o.o. od 20.travnja 2022.godine, od obračuna za svibanj 2022. godine u samostalnim i zatvorenim toplinskim sustavima primjenjivat će se nove cijene za toplinsku energiju za obje tarifne grupe Tg1 – Kućanstvo i Tg2 – Industrija i poslovni potrošači (prikaz u tablici).

Promjena se odnosi na iznos stavke „Energija (kn/kWh)“ i to sa dosadašnje ukupne cijene za energiju sa 0,3456 kn/kWh odnosno 0,3994 kn/kWh na novi iznos od 0,5195 kn/kWh za obje tarifne grupe.

Bitno je napomenuti da po uzoru na paket mjera Vlade RH za ublažavanje rasta cijena zbog poskupljenja energenata za kućanstva  koja koriste prirodni plin u izradi je takav paket mjera za kotlovnice koje koriste prirodni plin za proizvodnju toplinske energije, te će Brod-plin d.o.o. navedene mjere primjenjivati odmah po njihovu donošenju.

S poštovanjem,

Leave Comment